גלית פלורנץ - חינוך ומולטימדיה
משנת 1990
יצירתיות ושפה. (מתוך מחקר על תחום המולטימדיה.)
השילוב של טכנולוגיה ויצירה גם יחד מהווים אפשרות לפריצת דרך בתקשורת.
ר.ג " אני חושבת שזה אחד הדברים היותר חשובים כי
התחום משלב בעצם גם את האודיו וגם את הוויז'ואל וזה סוג של שפה מאוד חשובה שמאפשרת לכל אחד להתחבר במקום שנוח לו." במחקר על יצירתיות ילדים בבית ספר יסודי של רוביאן גיבסון ומייקל טן, החוקרים מצאו כי ילדים יודעים ונהנים לתרגם את חוויות עולמם, להביע את רעיונותיהם, דעותיהם והעדפותיהם, והם שמחים לעשות כך דרך יצירה.
ראוי שמחנכים וחוקרים ימצאו את ההזדמנויות להאזין לילדים, לתמוך בפעילויותיהם ולעודד דרכים שונות שבהן ילדים יכולים לדמיין, ליצור ובתוך כך לפרש ולהבין את העולם שסביבם. (gibson & ten 2017).
ה.נ. " פותח להם דלת זאת דרך פותח אפשרויות להתבטא הם יכולים לעשות דברים שלא יכול לחלום אפילו לעשות בלי הטכנולוגיה". למידה עם טכנולוגיה תקדם למידה משמעותית אם תתבסס על מעורבות הלומדים בבנייה של ידע, על שיחה, על ביטוי עצמי של הידע שנרכש, על הפעלת חשיבה רפלקטיבית. זאת בתהליכי למידה כגון: חקירה, עיצוב, תקשורת, כתיבה, בניית מודלים וויזואליזציה. (2006, Floden & Ashburn ) "הדרך לשימוש בכלים מאוד גמישה ומאפשרת ביטוי יצירתי" מציינת ר.ג.
" פלוקר בגאטו ודיו מוסיפים כי יצירתיות היא מרכיב חשוב בפתרון בעיות, רווחה חברתית ורגשית בריאה והצלחה לימודית ובוגרת. (Plocker, Beghetto, & Dow 2004)
ר.ג מדגישה את חשיבות התחום לתקשורת בחינוך המיוחד "אחד יותר נוח לו להביע את עצמו בצורה של ציור או עבודה עם מחשב ולקחת אלמנטים. ואחד הוא יותר יצירתי אז הוא יכול לעשות דברים עם עצמו. יש פה מנעד רחב של יכולות ליצירתיות שמאפשר הכלי הזה. בעצם הכלי הזה של המולטימדיה מאפשר לכל אחד לעשות משהו בהתאם ליכולת הקוגניטיבית או חומרת הפגיעה שלו"
ר.ג. דרך היצירה מעצימה כישורים חברתיים, יצירת אמנות כחוויה חברתית חשובה בין ידידים ובחיק המשפחה מאפשרת לילדים לרכוש חברים ולהעמיק קשרים כיוון שהיא מספקת חוויה משותפת ומעניקה נושאים לדיון (Boone, 2008).